Grootzeil, genua, spinnaker of gennaker, zeilen van recreatie tot high tech racing

Inshore zeilen

Ontworpen voor binnenwater of lichtere open boten.
Deze economische zeilen zijn bij uitstek geschikt voor zeilers op binnenwateren of het zeilen in lichte condities. De zeilen worden gemaakt van een performance Dacron in cross-cut snit oftewel horizontale banen. Deze zeilen zijn sterk en duurzaam en geschikt voor boten tot ongeveer 28 voet.

READ MORE...

Coastal cruising zeilen

Ontworpen en bedoeld voor toerzeilers die een no-nonsense, sterk en duurzaam zeil willen voor ook nog eens een scherpe prijs.
Deze zeilen hebben een hoge constructie standaard en worden vervaardigd van een fijn geweven high modulus Dacron. Deze combinatie zorgt voor lange levensduur met hoge UV protectie en goede vormvastheid.

READ MORE...

Off-shore/racing zeilen

Het hoogste niveau van constructie en afwerking en gemaakt van het meest hoogwaardige Dacron doek wat er op de markt beschikbaar is. Ontworpen en bedoeld voor veeleisende toerzeilers of wedstrijd zeilers. Ook een uitstekende keus voor kustzeilers, vertrekkers of blue water zeilers en geschikt voor boten tot wel 100 voet. Deze zeilen hebben een zeer lange levensduur en hoge vormvastheid.

READ MORE...

High performance cruising zeilen

Voor optimale performance en levensduur in een tri-radiale snit voor een nog betere vormvastheid. Ontworpen en bedoeld voor zeilers die performance/prestatie op de eerste plaats hebben staan en toch nog een maximale levensduur eisen. Deze zeilen worden gemaakt van een speciaal radiaal georienteerd Dacron of laminaten met taffeta bescherming zoals Contender CDX Pro of DCX van Dimension Polyant

READ MORE...

High performance racing zeilen

Als prestatie/performance gecombineerd met weinig gewicht op de eerste plaats staat dan zijn dit de zeilen voor de wedstrijdzeiler. Deze zeilen kunnen gemaakt worden van een doek van Contender of Dimension Polyant in tri-radiale snit maar worden vooral ook vaak als membraan zeil geleverd. Minimaal gewicht met maximale vormvastheid en een acceptabele duurzaamheid. 

READ MORE...

Lichtweer zeilen

SailSelect bied allerlei soorten lichtweerzeilen aan voor diverse toepassingen.

READ MORE...

Storm Zeilen

SailSelect maakt stormzeilen in standaard groottes of op maat gemaakt. Deze zeilen zijn uiteraard bestand tegen de meest extreme condities. Ze worden gemaakt van een heavy duty Dacron vaak in fluor oranje om aan de ISAF reglementen te voldoen. Ze zijn zeer sterk afgewerkt met grote verstevigingen. We kunnen de stormfokken uitrusten met bronzen leuvers voor op een kotterstag of voorstag. Of met een pees om in het rolreefsysteem te hijsen. Aangezien de meeste boten over een rolreefsysteem beschikken en niemand zin heeft om een grote genua eraf te halen als er veel wind staat, leveren we ook het zogenaamde galesails wat om de ingerolde genua heen geslagen kan worden. Trysails kunnen worden uitgerust met leuvers voor in uw mast of worden gevoerd op een apart railtje op de mast.

READ MORE...