Contender CDX Pro

Er varen al veel tevreden klanten rond met SailSelect zeilen vervaardigd uit Contender CDX Pro laminaat. Hieronder een verdere impressie van dit mooie doek.

 

 

SailSelect introduceert een nieuwe Lite Skin®

SailSelect introduceert met trots een nieuwe Lite Skin®-reeks doeken die geschikt zijn voor crosscut-zeilen. Crosscut-zeilen hebben minder naden, minder materiaalverlies en zijn efficienter te produceren.
De toevoeging van Dimension-Polyant Lite Skin® beschermt de film, vermindert de krimp, heeft minder waterabsorptie dan een traditionele taffeta en voorkomt het schavielen op de kale laminaatfolie. De Lite Skin buitenlaag is gecoat met UVt®, DP's eigen UV en antimicrobiële afwerking om de UV-bescherming te verhogen en schimmelgroei tegen te gaan. De Light en Medium variant zijn opgebouwd uit 100% polyester. De Heavy is opgebouwd uit Aramide en heeft nog minder rek.

 

STYLE WEIGHT WARP/FILL X-PLY WIDTH
Crosscut Sm-Oz Count Fiber type Polyester mm
CCLS - L 5.2 10 X 8.5

500 X 500

Polyester

30º 840D 1500
CCLS - M 5.8 6 X 7

1000 x 1000

Polyester

30º 840D 1500
CCLS - H 6.7 7 X 7

1000 x 1000

Aramide

30º 840D 1370

 

Boat Length Toepassing Style
20 - 25

Mainsail

#1

#2

#3

CCLS - L

CCLS - L

CCLS - M

CCLS - M

26 - 30

Mainsail

#1

#2

#3

CCLS - M

CCLS - L

CCLS - M

CCLS - M

31 - 35

Mainsail

#1

#2

#3

CCLS - M

CCLS - M

CCLS - H

CCLS - H

36 - 40

Mainsail

#1

#2

#3

CCLS - H

CCLS - H

CCLS - H

CCLS - H

 

SailSelect introduceert Carbon Performance Tape zeilen

Na onze succesvolle ervaringen met onze vorige lijn tape zeilen introduceert SailSelect nu een vernieuwde lijn Carbon Performance Tape zeilen.

Onze Carbon Tape zeilen zijn vervaardigd van topmateriaal. Het grijze film/taffeta basis laminaat wordt vervaardigd door Dimension-Polyant. Dit basis materiaal is in 2 gewichten beschikbaar. Afhankelijk van de belasting en het gebruik bepalen wij welke basis voor u het meest geschikt is. Onderdeel van het ontwerp proces is dat er voor elk zeil een complete fibre layout analyse wordt gemaakt zoals dat ook bij membraam zeilen gebeurd. We bepalen precies waar welke belasting in het zeil voorkomt. Vervolgens wordt dit fibre path aangebracht met Carbon Tapes van werderom Dimension-Polyant. Met onze Carbon Tape zeilen combineert u een hoge performance met licht gewicht, redelijke duurzaamheid en een zeer scherpe prijs.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u verassen met een zeer scherpe prijs.

 

pts9

 

 

Filmpje van de zeilmakerij

Zoals op onze website te lezen is, werken we al 12 jaar samen met onze productie partner Rolly Tasker Sails. Zie hieronder een impressie van grootste zeilmakerij ter wereld.

 

 

SailSelect onderneemt duurzaam door installatie zonnepanelen.

SailSelect onderneemt duurzaam door gebruik zonnepanelen.

In het kader van duurzaam ondernemen en zinvol investeren maakt SailSelect gebruik van 22 zonnepanelen op het dak van ons pand. Voldoende capaciteit om volledig in de energie behoefte van het hoofdkantoor te voorzien. We leven nu niet alleen van de wind maar ook nog van de zon. Een erg goed gevoel.

NIEUWSBRIEF

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en acties.

Contact

Uitdammer Dorpsstraat 35  -  1154 PS Uitdam

Tel: 020 4031018  -  Mail: info@sailselect.nl