Rolreefsystemen

Ook voor de installatie van rolreefsystemen bent u bij SailSelect aan het juiste adres. In Nederland leveren en installeren we jaarlijks tientallen rolreefsystemen.

SailSelect is onafhankelijk en daardoor in staat om elk merk rolreefsysteem te leveren. Onze mensen staan u graag ter zijde bij het kiezen van een systeem dat het beste bij uw wensen, vaargebied en budget aansluit. In de meeste gevallen verzorgen wij daarnaast ook de montage, waarmee u zeker kunt zijn van een professionele installatie en zorgeloos vaarplezier. Wist u trouwens dat sommige fabrikanten i.v.m. garantiebepalingen zelfs als eis stellen dat het rolreefsysteem door een erkende dealer wordt geïnstalleerd? SailSelect is u hierbij graag van dienst.

Vrijwel elke werf levert haar nieuwe schepen af met een rolreefsysteem op de voorstag en dat is natuurlijk geen toeval. Het rolreefsysteem voorziet de moderne zeiler namelijk in twee belangrijke behoeften. Te weten de behoefte aan veiligheid en de behoefte aan gebruiksgemak.

Voordelen van het rolreefsysteem:
* veilig en comfortabel vanuit de kuip het voorzeil kunnen zetten en wegrollen (short handed zeilen)
* de toerzeiler kan volstaan met 1 voorzeil wat bij meer wind ook gereefd kan worden
* het aangeslagen voorzeil blijft op het rolreefsysteem zitten waardoor u niet bij elke zeiltocht het voorzeil hoeft aan te slaan, hijsen, strijken en ook weer opbergen (soms nat)

Voorbeelden van gerenommeerde merken die veel gebruikt worden in onwillekeurige volgorde:
* Selden Furlex systemen
* Profurl systemen
* Harken
* Plastimo
* Facnor

furlexdrum profurl harkenmkiv plastimofurling facnor
Selden (Furlex) Profurl Harken Plastimo Facnor

Uiteraard zijn er nog meer merken maar bovengenoemde systemen komen het meest voor en bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Onderling zijn deze systemen echter prijstechnisch niet zonder meer met elkaar te vergelijken.

Zo wordt het ene systeem compleet met nieuwe voorstag, reeflijn en reefblokjes geleverd en het andere bestaat slechts uit het systeem zelf zonder verdere toebehoren. Daarbij kunnen ook op technisch vlak enige verschillen bestaan. De ene fabrikant levert een gesloten systeem met natte (vet) smering en de andere levert een (onderhouds armer) open systeem. Kortom; de verschillende systemen stellen weer verschillende onderhoudseisen. SailSelect bedient u graag met advies!

Montage en installatie doen wij bij voorkeur in Monnickendam omdat daar allerhande materiaal, gereedschap en personeel voorhanden is. De montage en installatie geschiedt op afspraak en is in de meeste gevallen beperkt tot een dagdeel. Meestal wordt dit gepland op het moment dat uw nieuwe voorzeil gereed, danwel uw oude zeil aangepast is voor gebruik op het nieuwe rolreefsysteem. Zo hoeft u geen dag zeilen te missen. Deze efficiënte werkwijze maakt dat goed ingespeeld kan worden op onvoorziene omstandigheden.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of kom langs op ons kantoor voor een uitgebreid advies.