Maakt de zeilmakerij ook sprayhoods, dekzeilen, kuiptenten en buiskappen?

Grootzeilen, rolgenua's en lichtweerzeilen worden met behulp van standaardmaatvoering (I,J,P en E waardes) en uitgekiende computertechnologie ontworpen. Maten zijn dus relatief eenvoudig op te nemen. Producten als buiskappen en dekzeilen, vereisen een uitgebreider en niet standaard meting. Helaas heeft SailSelect momenteel nog niet de mogelijkheden om dergelijke producten in te meten.

Wij adviseren u derhalve om hiervoor uw lokale zeilmakerij te benaderen. Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op. 

Back to top
Waarom is Rolly Tasker als zeilmakerij zo weinig bekend?

Tot op heden is er nog geen vertegenwoordiging van Rolly Tasker geweest in de Benelux en Duitsland. Er zijn geen agentschappen opgezet door Rolly Tasker en er is niet geïnvesteerd in commercie of marketingactiviteiten. Het is dan ook logisch dat u de naam Rolly Tasker nog niet of nauwelijks bent tegengekomen. Zeilers die al wat langer terug gaan en veel in het internationale wedstrijdcircuit verkeren, weten dat Rolly Tasker al tientallen jaren zeilen vervaardigt voor het competitiesegment. Bovendien zijn er door Rolly Tasker al heel veel zeilen geproduceerd voor de Europese markt maar die worden vaak als 'wit label' vervaardigd voor zeilmakerijen die de productie inmiddels uitbesteed hebben. Hierdoor is het voor veel zeilers onbekend dat hun zeilen feitelijk door Rolly Tasker vervaardigd zijn.

Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op. 

Back to top
Hoe kan SailSelect kwaliteit bieden voor relatief lage prijzen?

SailSelect betrekt haar zeilen van Rolly Tasker Sails in Thailand hetgeen een aantal voordelen ten opzichte van vervaardiging in Europa met zich meebrengt. De arbeid en de huisvesting zijn goedkoper en Thailand kent een heel ander belastingstelsel waardoor de kostprijs veel lager is. Als een van 's-Werelds grootste zeilmakerijen koopt Rolly Tasker het materiaal op grote schaal en dus voordelig in. Het materiaal oftewel het zeildoek, bepaalt tenslotte een groot deel van de kostprijs. Er zijn maar weinig zeilmakerijen die dit zo gunstig in kunnen kopen.

De kwaliteit komt voort uit een enorme ervaring van ruim 48 jaar gecombineerd met het gebruik van de modernste computer- en lasertechnieken. Alle werknemers van Rolly Tasker hebben een aandeel in het bedrijf en zijn enorm betrokken om een goed product op te leveren.

Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op. 

Back to top
Garandeert SailSelect dat de zeilen goed passen?

Uiteraard garanderen wij dat de zeilen goed passen! Bij opdracht meten wij de zeilen zelf in, waarbij we u tevens kunnen adviseren over de optimalisatie van uw zeilplan. Afhankelijk van de regio en de aard van de bestelling zijn hier wel of geen kosten aan verbonden. SailSelect garandeert dat de zeilen conform specificaties worden opgeleverd. Mocht er onverhoopt toch een fout worden gemaakt, dan wordt deze natuurlijk netjes hersteld. Wij willen tenslotte graag dat u bij ons terug komt. 

Back to top
Kan ik bij bestelling ook het merk en type doeksoort opgeven?

Natuurlijk kunt u altijd een specifieke wens kenbaar maken. Indien de betreffende doeksoort op voorraad is en de keuze is in lijn met het ontwerp, dan is er geen reden om hiervan af te wijken. Rolly Tasker voert een inkoopbeleid om u te allen tijde te laten profiteren van de laagste prijzen. Dit betekent niet dat er "goedkope" doeksoorten worden ingekocht , want er wordt uitsluitend gewerkt met de beste soorten in hun klasse. Wel wordt er kritisch gekeken welke doekleverancier (Contender, Dimension-Polyant, Bainbridge en Challenge) op dat moment een vergelijkbare doeksoort het scherpst aanbiedt.

Een high-tech racing laminaat van de ene leverancier kan op een bepaald moment "relatief" goedkoop zijn t.o.v. dezelfde kwaliteit laminaten van de andere leveranciers. Door deze manier van werken garandeert Rolly Tasker een hoge kwaliteit terwijl u profiteert van een lage prijs.

Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op. 

Back to top
Wat zijn de levertijden?

Afhankelijk van de drukte en hoeveelheid aanvragen houdt SailSelect een levertijd van 4 tot 6 weken aan. In veel gevallen is het echter mogelijk om een order toe te voegen aan een lopende bestelling. U kunt in dat geval vaak binnen een paar weken over het zeil beschikken. Neem contact met ons op om te informeren naar de levertijd op dat moment. 

Back to top
Wat is de lokatie van SailSelect en wat zijn de openingstijden?

Wij zijn gevestigd aan het Markermeer in Uitdam op slechts 15 minuten rijden van de ring A10 ten noorden van Amsterdam. Ons adres is Uitdammer Dorpsstraat 35, 1154 PS Uitdam - tel: 020-4031018 - email: info@sailselect.com . U kunt ons bereiken tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 17:30 uur. Wij zijn niet altijd op kantoor in verband met meetafspraken buiten de deur maar bel gerust voor het maken van een afspraak om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is. Een afspraak buiten onze kantooruren kan eventueel ook in overleg. 

U kunt de nieuwe zeilen op ons adres afhalen of desgewenst worden ze bij u langs gebracht of verstuurd per post.

Back to top
Welke soorten zeilen levert SailSelect?

Grootzeilen, reefgrootzeilen, genua's, rolgenua's, fokken, keerfokken en lichtweerzeilen zoals spinnakers (symmetrisch) en gennakers (asymmetrisch). Deze zeilen zijn in vele uitvoeringen en doeksoorten leverbaar. Naast geweven zeildoek zoals Cross cut gesneden Dacron leveren wij ook tri-radiaal gesneden cruising- en racing laminaten. Er wordt in alle gevallen gewerkt met de beste materialen van de allerbeste doekfabrikanten zoals Dimension-Polyant, Bainbridge, Contender, Challenge en Sunbrella. Zie ook het hoofdstuk 'de zeilen'. 

Back to top
Hoe weet ik welk type zeil ik nodig heb?

Het kiezen van het juiste zeil hangt af van uw zeilambities, vaargebied, type jacht, gewenste functionaliteit en natuurlijk het budget. In overleg met u adviseren wij graag welk zeil het beste past bij uw zeilprofiel en budget.  

Back to top
Zijn er ook gekleurde zeilen leverbaar?

Jazeker, afhankelijk van de voorraad en tegen een meerprijs zijn ook gekleurde zeilen leverbaar. Spinnakers en gennakers zijn standaard leverbaar in 3 kleuren naar keuze en tegen een meerprijs zijn meerdere kleuren ook mogelijk. 

Back to top
Wat is de standaarduitrusting van een zeil?

De zeilen worden standaard geleverd met tell-tales, trimstrepen, reguleerlijn met klemmen, rvs perskousen, aluminium topplaat, standaard zeillatten, zeilbanden en een zeiltas. 

Back to top