Spinnakers, gennakers, code zero en code C

Lichtweerzeilen

Onze spinnaker zeilen zijn ontworpen met state-of-the-art 3-D sail design software in Full-Radiaal of Tri-Radiaal snit.
Het full radiaal design is het meest populair en de keus voor de sterkste constructie.

Asymmetrische race spinnaker

Onze asymmetrische race spinnakers zijn ontwikkeld door een professioneel team die hun naam meer dan waar hebben gemaakt op de internationale wedstrijd banen. Alle ontwerpen worden gemaakt met state of the art software met performance optimalisatie modulen. Typisch materiaal voor onze race spinnakers is het Contender Superkote of voor planerende boten het Powerkote.

Code Cruising

De Code C is een mix van een Code 0 en een asymmetrische spinnaker, ontworpen voor windhoeken van 65 tot 135 graden. Uitgeboomd kan deze zelfs tot 180 graden gebruikt worden. Dat betekent een groot windbereik. Daarnaast wordt dit zeil gevoerd op zijn eigen furler waardoor de bediening net zo eenvoudig wordt als een rolgenua. Een recht voorlijk met Dyneema Anti Torsie lijn zorgt voor soepel in– en uitrollen. Klik hier voor een overzicht van onze scherp geprijsde standaard modellen.

Code Zero

Cruising Code Zeros worden ontworpen met een recht voorlijk met een anti-torsie kabel zodat ze eenvoudig te rollen zijn. Verder hebben deze zeilen een modale positieve roach (uitbouw) voor stabiele trim en gebruikersgemak. Deze zeilen kunnen we maken van een zwaarder spinnaker doek (erg voordelig) en voor meer high end toepassingen kan gekozen worden voor een speciaal ontwikkelt Code Zero laminaat van bijvoorbeeld Dimension Polyant.

Race Code Zeros maken we van Dimension Polyant CZ Laminate of het equivalent van Contender. De mid girth (midden breedte) van Racing Code Zeros is zo ontworpen dat deze tenminste 75% van de onderlijk lengte bedraagt zodat deze op de ORC meetbrief mee telt als een asymmetrische spinnaker en niet als een grote genua. Hiermee is de handicap penalty minimaal of zelfs gratis.

Maatwerk Spinnaker

Het full radiale ontwerp is het meest populair en levert de beste performance en constructie. Onze maatwerk spinnakers maken we zowel asymetrisch als symmetrisch en er kan gekozen voor reachers, runners of allround snit. Afhankelijk van uw zeilgarderobe kunnen we adviseren welke shape voor u het beste past en zo min mogelijk overlap heeft met reeds bestaande zeilen.

Standaard Spinnaker

Naast alle maatwerk zeilen hebben we een range van 20 modellen standaard zeilen ontworpen met een allround snit. Dit geld zowel voor de symmetrische spinnakers als ook de asymmetrische spinnakers ook wel gennakers genoemd. Ze zijn beschikbaar in standaard kleuren en worden in hoge volumes tijdens het laag seizoen geproduceerd zodat we deze zeilen zeer scherp aan kunnen bieden. Onze standaard spinnakers zijn full radiaal gesneden en afgewerkt in onze zeer hoogwaardige offshore standaard. Ook hebben we indien gewenst voor al deze zeilen een bijbehorende snuffer/sock voor eenvoudig handling. Klik op deze link voor meer informatie: Standaard spinnakers en gennakers

Onze standaard specificaties:

  • Individual sail design
  • Spinnaker Cloth or Dimension Polyant Code Zero Laminate
  • Seams triple stitch with UV stabilised thread
  • Stainless steel rings reinforced with webbing
  • Strong Radial patches
  • Luff with Anti Torsion Rope or Pocket to install existing Cable
  • Low stretch leech line with clam cleat
  • Full rows of tell-tales
  • XL sail bag and sail tie