Onderhoud, reparatie en reiniging

Onderhoud aan uw zeilen

Uw zeilen zijn de motor van de boot. Het is dus zaak om de zeilen in optimale conditie te houden voor maximaal zeilplezier en om onaangename verassingen te voorkomen. Net als ieder gebruiksvoorwerp hebben de zeilen jaarlijks onderhoud nodig. Laat ze op tijd bij ons checken. Doorgaans leveren veel klanten de zeilen voor de winter in voor een onderhoudscheck. Wij kijken het zeil dan na en repareren zo nodig. U weet dan zeker dat u het nieuwe seizoen met goede zeilen van start kan gaan.

Omdat SailSelect bestaat uit een netwerk van zeilmakerijen, kunt u bij al onze partners terecht voor service en reparatie. Kijk bij onze locaties om te zien welk servicepunt bij u in de buurt zit.

Reparatie van uw zeilen

Elke zeiler, toer- of wedstrijdzeiler, maakt het wel eens mee dat een zeil door welke reden dan ook schade oploopt.

Een zeil is zoals elk ander onderdeel onderhevig aan slijtage. Het kan dan ook geen kwaad om uw zeilen zo nu en dan eens in te leveren om na te kijken en waar nodig te repareren. Zeker als er al visuele schade te zien is.

Omdat SailSelect bestaat uit een netwerk van zeilmakerijen, kunt u bij al onze partners terecht voor service en reparatie. Kijk bij onze locaties om te zien welk servicepunt bij u in de buurt zit.

Uw zeil in optimale conditie

Zeilreiniging

Hoewel we vinden dat voorkomen beter is dan genezen kan het toch zijn dat uw zeilen in de loop der jaren hun cosmetische aantrekkingskracht hebben verloren. Met andere woorden, vuil, zand, vlekken, uitwerpselen van spinnen of vogels hebben uw zeilen er niet knapper op gemaakt.

In dat geval kan het gewenst zijn om de zeilen te reinigen. Dit doen we niet zelf maar besteden we uit aan een professioneel reinigingsbedrijf zoals Zonklaar. U kunt het zeil bij ons achterlaten en wij zorgen voor reiniging en vervolgens controle op stiksels en reparaties. Zo is uw zeil weer helemaal op en top voor het nieuwe zeilseizoen.

Voor en na reiniging